Welke hosting kiezen?

Laatst bewerkt: juni 27, 2024

Bekijk hoe Dalpha Media uw bedrijf kan helpen

Inhoudsopgave

Vaker gezien worden?

Ik bouw Nederlands meest betrouwbare websites die groei stimuleren en echte impact creëren.

Welke hosting kiezen?

Welke hosting je moet kiezen hangt af van hoeveel websites je hebt, welk platform je gebruikt, en hoeveel rekenkracht je nodig hebt. Kies een webhost die bij jouw wensen past en goede service biedt.

Wat is goede webhosting precies?

Webhosting is een dienst waarmee je je websitebestanden op een server kunt opslaan, zodat mensen je site kunnen bezoeken via het internet. Goede webhosting zorgt ervoor dat je website altijd toegankelijk, snel en veilig is. Het is essentieel voor het functioneren van je website, omdat zonder webhosting je site niet online zou kunnen zijn.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een goede hosting provider:

1. De snelheid & uptime

Snelheid en uptime zijn cruciaal omdat ze de prestaties van je website beïnvloeden. Een snelle website houdt bezoekers tevreden en verhoogt je SEO-ranking. Uptime verwijst naar de tijd dat je website online is; hoe hoger de uptime, hoe betrouwbaarder je site is. Kijk naar hostingproviders die minstens 99.9% uptime garanderen.

2. De hoeveelheid schijfruimte

Schijfruimte is de hoeveelheid data die je kunt opslaan op de server. Dit omvat websitebestanden, afbeeldingen, video’s en databases. SSD-opslag (Solid State Drive) is sneller en betrouwbaarder dan traditionele HDD-opslag (Hard Disk Drive). Kies een provider die voldoende schijfruimte biedt voor je huidige en toekomstige behoeften.

3. De hoeveelheid dataverkeer

Dataverkeer is de hoeveelheid data die je website kan versturen en ontvangen. Als je veel bezoekers hebt of grote bestanden op je site hebt, heb je meer dataverkeer nodig. Zorg ervoor dat je hostingprovider voldoende dataverkeer biedt om te voorkomen dat je website traag wordt of offline gaat.

4. De beveiliging van de website en server

Beveiliging is essentieel om je website en gegevens te beschermen tegen hackers en malware. Zoek naar hostingproviders die sterke beveiligingsmaatregelen bieden, zoals SSL-certificaten, firewallbescherming en regelmatige back-ups.

5. De kwaliteit van de klantenservice

Goede klantenservice is belangrijk, vooral als je geen technische achtergrond hebt. Een hostingprovider met 24/7 klantenservice kan je snel helpen met problemen en vragen. Kijk naar reviews om de kwaliteit van de klantenservice te beoordelen.

6. De kosten

Vergelijk de kosten van verschillende hostingproviders en wat ze bieden. Goedkopere opties kunnen aantrekkelijk zijn, maar ze bieden mogelijk niet de snelheid, beveiliging of ondersteuning die je nodig hebt. Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding om de beste keuze te maken.

Beste Nederlandse webhosting providers in 2024

1. WP Engine

WP Engine is een premium managed WordPress hostingprovider die bekend staat om zijn hoge prestaties, uitzonderlijke beveiligingsfuncties en toegewijde klantenondersteuning. Het is ideaal voor bedrijven en ontwikkelaars die robuuste hostingoplossingen met geavanceerde functies nodig hebben.

Pakketten en Prijzen

WP Engine biedt verschillende hostingplannen aan:

 1. Startup: $30 per maand (eerste jaar $20 per maand), voor 1 site, 10 GB opslag, 50 GB bandbreedte, en 25.000 maandelijkse bezoeken.
 2. Professional: $59 per maand (eerste jaar $39 per maand), voor 3 sites, 15 GB opslag, 75 GB bandbreedte, en 75.000 maandelijkse bezoeken.
 3. Growth: $115 per maand (eerste jaar $77-96 per maand), voor 10 sites, 20 GB opslag, 200 GB bandbreedte, en 100.000 maandelijkse bezoeken.
 4. Scale: $290 per maand, voor 30 sites, 50 GB opslag, 500 GB bandbreedte, en 400.000 maandelijkse bezoeken​.

WP Engine biedt ook aangepaste oplossingen voor ondernemingen, met prijzen vanaf $2.000 per maand, en eCommerce-hostingplannen die zijn geoptimaliseerd voor WooCommerce-winkels​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: WP Engine biedt 99.95% uptime en maakt gebruik van de EverCache-technologie, wat zorgt voor snelle laadtijden en betrouwbare prestaties. Ze bieden ook een wereldwijd CDN voor verbeterde snelheid en prestaties.
 2. Beveiliging: Alle plannen omvatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals SOC 2-niveau beveiliging en een managed web application firewall (WAF). WP Engine voert ook automatische updates uit voor WordPress-kernsoftware, thema’s en plugins​​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: WP Engine biedt een intuïtief controlepaneel met functies zoals één-klik staging-omgevingen, geautomatiseerde migraties, en tools voor ontwikkelaars zoals SSH-toegang, WP-CLI, en Git-integratie. Ze bieden ook 10 premium WordPress-thema’s en een geïntegreerde websitebouwer voor eenvoudig sitebeheer.
 4. Klantenservice: WP Engine biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat voor alle gebruikers en telefoonondersteuning voor Professional-plannen en hoger. Hun supportteam is bekend om zijn snelle respons en deskundige hulp.

Extra’s

WP Engine biedt extra functies zoals geautomatiseerde plugin-updates, real-time site monitoring, en premium beveiligingsopties als add-ons. Ze bieden ook speciale eCommerce-hosting met functies zoals geoptimaliseerde WooCommerce-thema’s en geïntegreerde Stripe Connect voor betalingsverwerking​.

WP Engine is een uitstekende keuze voor bedrijven en ontwikkelaars die op zoek zijn naar premium managed WordPress hosting met geavanceerde functies, uitzonderlijke prestaties en betrouwbare klantenservice.

2. Hostgator

HostGator is een webhostingprovider die bekend staat om zijn uitgebreide en betaalbare hostingoplossingen. Ze voorzien in verschillende behoeften, van particulieren die hun eerste website maken tot bedrijven die geavanceerde hostingmogelijkheden nodig hebben.

Pakketten en Prijzen

HostGator biedt diverse hostingplannen aan, waaronder:

 1. Shared Hosting:
  • Hatchling Plan: $2.75 per maand, biedt 10 GB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, en een gratis SSL-certificaat. Dit plan is ideaal voor één website.
  • Baby Plan: $3.50 per maand, biedt 20 GB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, en ondersteunt onbeperkte domeinen.
  • Business Plan: $5.25 per maand, biedt 40 GB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis dedicated IP-adres, en een gratis upgrade naar Positive SSL​.
 2. VPS Hosting:
  • Snappy 2000: $34.99 per maand, biedt 2 GB RAM, 2 core CPU, 120 GB opslag, en onbeperkte bandbreedte.
  • Snappy 4000: $51.99 per maand, biedt 4 GB RAM, 165 GB opslag, en onbeperkte bandbreedte.
  • Snappy 8000: $93.99 per maand, biedt 8 GB RAM, 240 GB opslag, en onbeperkte bandbreedte​​.
 3. Dedicated Servers:
  • Value Server: $89.98 per maand, biedt 1 TB HDD-opslag, 8 GB RAM, en onbeperkte bandbreedte.
  • Power Server: $119.88 per maand, biedt 2 TB HDD- of 512 GB SSD-opslag, 16 GB RAM, en onbeperkte bandbreedte.
  • Enterprise Server: $139.99 per maand, biedt 1 TB SSD-opslag, 30 GB RAM, en onbeperkte bandbreedte​.
 4. Managed WordPress Hosting:
  • Starter Plan: $5.95 per maand, voor 1 site, met 100.000 maandelijkse bezoeken, 1 GB back-upruimte, en een gratis SSL-certificaat.
  • Standard Plan: $7.95 per maand, voor 2 sites, met 200.000 maandelijkse bezoeken, 2 GB back-upruimte.
  • Business Plan: $9.95 per maand, voor 3 sites, met 500.000 maandelijkse bezoeken, 3 GB back-upruimte​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: HostGator biedt een uptime-garantie van 99.9% en maakt gebruik van een wereldwijd CDN voor snellere laadtijden. Dit zorgt voor betrouwbare prestaties en een verbeterde gebruikerservaring​.
 2. Beveiliging: Alle plannen omvatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse automatische back-ups, en malware-scanning. Voor geavanceerde beveiligingsopties zoals een dedicated IP-adres en Positive SSL, kun je upgraden naar het Business Plan​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: HostGator maakt gebruik van cPanel, een intuïtief controlepaneel, en biedt een website builder met meer dan 100 mobiele-vriendelijke sjablonen. Eén-klik installatie voor apps zoals WordPress is ook inbegrepen​.
 4. Klantenservice: HostGator biedt 24/7 klantenondersteuning via telefoon, live chat, en e-mail. Ze hebben ook een uitgebreide kennisbank en video tutorials voor zelfhulp​.

Extra’s

HostGator biedt een gratis domeinregistratie voor het eerste jaar bij bepaalde plannen, $100 Google AdWords- en Bing Ads-credits, en gratis website-overdracht. Hun website builder maakt het eenvoudig om een professioneel ogende site te creëren zonder technische kennis.

HostGator is een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare, snelle, en betrouwbare webhosting met een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice.

3. Cloudways

Cloudways is een cloudhostingprovider die een flexibel, schaalbaar en functierijk platform biedt dat ideaal is voor bedrijven van alle groottes. Door samen te werken met topaanbieders van cloudinfrastructuur zoals DigitalOcean, Linode, VULTR, AWS en Google Cloud, garandeert Cloudways hoge prestaties en betrouwbaarheid.

Pakketten en Prijzen

Cloudways biedt een pay-as-you-go model zonder contracten, wat betekent dat je alleen betaalt voor de bronnen die je gebruikt. De prijzen variëren afhankelijk van de gekozen cloudprovider:

 • DigitalOcean: Vanaf $10 per maand voor 1 GB RAM, 25 GB SSD-opslag, en 1 TB bandbreedte.
 • Linode: Vanaf $12 per maand voor 1 GB RAM, 25 GB SSD-opslag, en 1 TB bandbreedte.
 • VULTR: Vanaf $11 per maand voor 1 GB RAM, 25 GB SSD-opslag, en 1 TB bandbreedte.
 • Google Cloud: Vanaf $33.18 per maand voor 1.75 GB RAM, 20 GB SSD-opslag, en 2 GB bandbreedte.
 • AWS: Vanaf $36.51 per maand voor 1.75 GB RAM, 20 GB SSD-opslag, en 2 GB bandbreedte​​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Cloudways biedt uitstekende prestaties met laadtijden van minder dan 500 ms. Dit is te danken aan de gebruik van SSD-opslag, geoptimaliseerde servers, en Cloudflare CDN. De uptime is afhankelijk van de gekozen cloudprovider, met bijvoorbeeld DigitalOcean en Linode die een uptime van 99.9% garanderen​.
 2. Beveiliging: Cloudways biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, waaronder gratis SSL-certificaten, dedicated firewalls, regelmatige OS-patches, en automatische back-ups. Hun auto-healing servers zorgen ervoor dat eventuele problemen automatisch worden opgelost zonder downtime​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Cloudways heeft een intuïtief controlepaneel dat eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor beginners. Het controlepaneel biedt functies zoals één-klik WordPress-installaties, staging-omgevingen, en real-time monitoring. Er zijn ook opties voor teambeheer, waardoor je rollen kunt toewijzen aan teamleden voor betere organisatie en beveiliging​​.
 4. Klantenservice: Cloudways biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat en tickets. Er is ook prioritaire telefoonsupport beschikbaar als premium add-on. Ze hebben een uitgebreide kennisbank, video tutorials, en een blog om gebruikers te helpen bij het oplossen van problemen en het optimaliseren van hun websites​.

Extra’s

Cloudways biedt gratis migratie voor één website, en je kunt met hun plugin zelf extra sites migreren. Hun platform ondersteunt ook elastische e-mail en SMTP-add-ons voor e-mailbeheer. Bovendien is het eenvoudig om je server op te schalen of te schalen wanneer je meer of minder middelen nodig hebt​​.

Cloudways is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een schaalbare, flexibele en betrouwbare cloud hostingoplossing met een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice.

4. Bluehost

Bluehost is een webhostingprovider die bekend staat om zijn betaalbaarheid, robuuste functies en uitstekende klantenservice. Het richt zich op een breed scala aan gebruikers, van particulieren die net beginnen met hun eerste website tot bedrijven die geavanceerde hostingoplossingen nodig hebben.

Pakketten en Prijzen

Bluehost biedt verschillende soorten hostingplannen:

 1. Shared Hosting:
  • Basic: $2.95 per maand (initiële prijs), voor één website, 10 GB SSD-opslag, gratis domein voor het eerste jaar, en gratis SSL-certificaat.
  • Plus: $5.45 per maand, voor onbeperkte websites, onbeperkte opslag, en extra beveiligings- en back-upopties.
  • Choice Plus: $5.45 per maand, biedt dezelfde functies als Plus, met extra domeinprivacy en geautomatiseerde back-ups.
  • Pro: $13.95 per maand, biedt geoptimaliseerde CPU, een premium SSL-certificaat, en een dedicated IP-adres.
 2. VPS Hosting:
  • Standard: $18.99 per maand (initiële prijs), 2 cores, 30 GB SSD-opslag, 2 GB RAM.
  • Enhanced: $29.99 per maand, 2 cores, 60 GB SSD-opslag, 4 GB RAM.
  • Ultimate: $59.99 per maand, 4 cores, 120 GB SSD-opslag, 8 GB RAM.
 3. Dedicated Hosting:
  • Standard: $79.99 per maand, 4 cores, 500 GB opslag, 4 GB RAM.
  • Enhanced: $99.99 per maand, 4 cores, 1 TB opslag, 8 GB RAM.
  • Premium: $119.99 per maand, 4 cores, 1 TB opslag, 16 GB RAM.
 4. Managed WordPress Hosting:
  • Build: $9.95 per maand, 1 website, 20 GB opslag, en gratis SSL-certificaat.
  • Grow: $14.95 per maand, 1 website, 40 GB opslag, en geavanceerde SEO- en marketingtools.
  • Scale: $27.95 per maand, onbeperkte websites, 80 GB opslag, en uitgebreide beveiligingsopties​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Bluehost biedt een betrouwbare uptime en snelle prestaties dankzij de integratie van SSD-opslag en een wereldwijd CDN (Cloudflare). Dit helpt bij het minimaliseren van laadtijden en het verbeteren van de gebruikerservaring.
 2. Beveiliging: Alle plannen bevatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals SiteLock, die malware scant en verwijdert.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Bluehost biedt een intuïtief controlepaneel (cPanel) dat eenvoudig te navigeren is, zelfs voor beginners. Ze bieden ook een WordPress-websitebouwer en diverse thema’s en plugins voor snelle website creatie.
 4. Klantenservice: Bluehost biedt 24/7 klantenondersteuning via telefoon, live chat, en e-mail. Hun supportteam is bekend om zijn deskundigheid en snelle reactietijden.

Extra’s

Bluehost biedt extra functies zoals gratis domeinnaamregistratie voor het eerste jaar, e-mail hosting met een professioneel e-mailadres, en integraties met populaire CMS zoals WordPress. Ze bieden ook marketingtools zoals Google Ads credits en een naadloze integratie met Google My Business voor lokale bedrijven​​.

Bluehost is een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare, snelle, en betrouwbare webhosting met een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice.

5. STRATO

STRATO is een webhostingprovider uit Duitsland, bekend om zijn betaalbaarheid en uitgebreide scala aan hostingopties. Ze richten zich op een verscheidenheid aan gebruikers, van kleine persoonlijke websites tot grote bedrijfsoplossingen.

Pakketten en Prijzen

STRATO biedt vier hoofdtypen shared hostingplannen:

 1. Starter: €1 per maand voor het eerste jaar, daarna €6 per maand. Dit plan biedt 20 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, en 1 gratis domein.
 2. Basic: €4 per maand, inclusief 10 GB opslag en 1 gratis domein.
 3. Advanced: €1 per maand voor de eerste 6 maanden, daarna €10 per maand. Dit plan biedt 60 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, en 1 gratis domein.
 4. Pro: €1 per maand voor de eerste 6 maanden, daarna €18 per maand. Dit plan biedt 120 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, en 1 gratis domein.

STRATO biedt ook VPS-hosting met prijzen vanaf €5,41 per maand en dedicated servers vanaf €21,62 per maand​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: STRATO belooft een uptime van 99%, hoewel er geen formele garantie is. Hun servers maken gebruik van SSD-opslag, wat de snelheid verbetert. Uptime- en snelheidsmonitoring van GTmetrix toont aan dat STRATO’s prestaties over het algemeen betrouwbaar zijn​.
 2. Beveiliging: Alle plannen bevatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en uitgebreide beveiligingsfuncties zoals DDoS-bescherming en malware-scans. STRATO voldoet aan de strenge Duitse GDPR-standaarden, wat zorgt voor extra gegevensbescherming​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: STRATO gebruikt een eigen controlepaneel voor shared hosting en Plesk voor VPS en dedicated hosting. Het controlepaneel is eenvoudig te navigeren, hoewel het minder geavanceerd is dan cPanel​​.
 4. Klantenservice: STRATO biedt 24/7 klantenondersteuning via telefoon, chat, en e-mail. Hun klantenservice wordt gewaardeerd om zijn behulpzaamheid en snelle reactietijden​.

Extra’s

STRATO biedt gratis domeinregistraties, e-mail hosting met tot 10.000 mailboxen, en diverse CMS-opties zoals WordPress en Joomla die eenvoudig te installeren zijn. Hun hostingdiensten zijn milieuvriendelijk, met datacenters die uitsluitend draaien op CO2-neutrale elektriciteit​.

STRATO is een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare en betrouwbare webhosting met een breed scala aan functies en goede klantenservice.

6. Kinsta

Kinsta is een premium managed WordPress hosting provider die gebruik maakt van de kracht van Google Cloud Platform om uitzonderlijke prestaties, beveiliging en schaalbaarheid te leveren. Kinsta is vooral populair onder ontwikkelaars, websites met veel verkeer en bedrijven die robuuste hostingoplossingen nodig hebben.

Pakketten en Prijzen

Kinsta biedt een reeks hostingplannen, variërend van kleine tot enterprise-niveau, met prijzen die beginnen bij $35 per maand:

 1. Starter: $35 per maand voor 1 WordPress-installatie, 10 GB opslag, en 25.000 maandelijkse bezoeken.
 2. Pro: $70 per maand voor 2 WordPress-installaties, 20 GB opslag, en 50.000 maandelijkse bezoeken.
 3. Business: Variërend van $115 tot $450 per maand voor 5 tot 40 WordPress-installaties, 30 GB tot 60 GB opslag, en 100.000 tot 600.000 maandelijkse bezoeken.
 4. Enterprise: Variërend van $675 tot $1.650 per maand voor 60 tot 150 WordPress-installaties, 100 GB tot 250 GB opslag, en 1.000.000 tot 2.500.000 maandelijkse bezoeken.

Kinsta biedt ook aangepaste oplossingen voor specifieke behoeften en gebruiksscenario’s.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Kinsta maakt gebruik van de Google Cloud Platform’s snelste servers en biedt een wereldwijd netwerk van 35+ datacenters. Met ingebouwde CDN en Cloudflare-integratie levert Kinsta indrukwekkende laadtijden en betrouwbare prestaties.
 2. Beveiliging: Kinsta biedt gratis SSL-certificaten, dagelijkse automatische back-ups, DDoS-bescherming, en hardware-firewalls. Hun zelfherstellende technologie detecteert en herstelt automatisch PHP-problemen om downtime te voorkomen.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Kinsta’s MyKinsta-dashboard biedt een intuïtieve gebruikerservaring met geavanceerde tools zoals site-klonen, staging-omgevingen, en WordPress-debugging.
 4. Klantenservice: Kinsta biedt 24/7 klantenservice via live chat met experts die snel reageren en problemen effectief oplossen. Ze bieden ondersteuning in meerdere talen en hebben een klanttevredenheidsscore van 97%.

Extra’s

Kinsta biedt gratis website-migraties, inclusief onbeperkte basis-migraties en ten minste één premium-migratie. Hun platform ondersteunt meerdere PHP-versies en biedt tools voor ontwikkelaars zoals SSH-toegang, WP-CLI, en Git-integratie. Bovendien bieden ze een staging-omgeving voor veilige tests van nieuwe functies of ontwerpen voordat deze live gaan.

Kinsta is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar premium managed WordPress hosting met een breed scala aan functies, uitstekende prestaties en betrouwbare klantenservice.

7. Hostinger

Hostinger staat bekend om zijn betaalbare en betrouwbare webhostingdiensten en richt zich op een breed scala van gebruikers, van beginners tot ervaren webontwikkelaars. Hun plannen zijn ontworpen om flexibiliteit, prestaties en gebruiksgemak te bieden, waardoor het een populaire keuze is in de hostingmarkt.

Pakketten en Prijzen

Hostinger biedt meerdere hostingplannen, waaronder:

 1. Premium Web Hosting: $2.99 per maand (hernieuwd voor $7.99 per maand). Dit plan ondersteunt 100 websites, biedt 100 GB NVMe opslag, en onbeperkte bandbreedte. Het bevat ook een gratis domein, SSL-certificaten, wekelijkse back-ups, en een WordPress staging tool.
 2. Business Web Hosting: $3.99 per maand (hernieuwd voor $8.99 per maand). Dit plan biedt dezelfde functies als het Premium plan, maar met 200 GB NVMe opslag en dagelijkse back-ups.
 3. Cloud Startup: $9.99 per maand (hernieuwd voor $19.99 per maand). Dit plan ondersteunt 300 websites, biedt 200 GB NVMe opslag, 3 GB RAM, en 2 CPU cores. Het bevat ook een gratis domein, SSL-certificaten, en onbeperkte bandbreedte.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Hostinger maakt gebruik van NVMe opslag, LiteSpeed webserver technologie, en een in-house CDN voor optimale snelheid en minimale latency. Ze bieden ook onbeperkte bandbreedte om piekverkeer aan te kunnen​.
 2. Beveiliging: Alle plannen omvatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups (bij Business en Cloud Startup), en uitgebreide beveiligingsmaatregelen zoals een in-house ontwikkelde firewall en automatische malware scans​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Hostinger’s hPanel is intuïtief en beschikbaar in 17 talen, wat het eenvoudig maakt om routine website onderhoud uit te voeren. Ze bieden ook een website builder met een drag-and-drop editor voor gemakkelijke website creatie zonder technische kennis.
 4. Klantenservice: Hostinger biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat en e-mail. Hoewel de reactietijden variëren, is de klantenservice bekend om zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid​,

Extra’s

Hostinger biedt ook ondersteuning voor specifieke toepassingen zoals Minecraft server hosting, wat zeldzaam is onder grote hosting providers. Ze hebben een wereldwijd netwerk van datacenters, waardoor je serverlocatie kunt kiezen op basis van je doelgroep voor optimale prestaties​.

Hostinger is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar betaalbare, snelle en betrouwbare webhosting met een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice.

8. SiteGround

SiteGround is een populaire webhostingprovider die bekend staat om zijn robuuste functies, uitzonderlijke prestaties en betrouwbare klantenondersteuning. Ze bieden een verscheidenheid aan hostingplannen op maat van verschillende behoeften, van persoonlijke blogs tot kleine bedrijven en grote ondernemingen.

Pakketten en Prijzen

SiteGround biedt drie hoofdtypen shared hostingplannen:

 1. StartUp: $2.99 per maand voor één website, 10 GB opslag en ondersteuning voor ongeveer 10.000 maandelijkse bezoeken.
 2. GrowBig: $4.99 per maand voor onbeperkte websites, 20 GB opslag en tot 25.000 maandelijkse bezoeken.
 3. GoGeek: $7.99 per maand voor onbeperkte websites, 40 GB opslag en tot 100.000 maandelijkse bezoeken.

Na de initiële termijn worden de prijzen verhoogd naar respectievelijk $14.99, $24.99 en $39.99 per maand. SiteGround biedt ook cloud hosting aan, met prijzen variërend van $100 tot $400 per maand, afhankelijk van de gekozen specificaties.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: SiteGround maakt gebruik van SSD-opslag en Google Cloud, wat zorgt voor snelle laadtijden en hoge betrouwbaarheid. Ze bieden ook een gratis CDN (Content Delivery Network) en de SuperCacher-cachingtechnologie om de prestaties verder te verbeteren.
 2. Beveiliging: Alle plannen omvatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals anti-hacksystemen en proactieve updates.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: SiteGround biedt een intuïtief controlepaneel en een gratis Weebly Sitebuilder voor het eenvoudig bouwen van websites. Ze ondersteunen ook één-klikinstallaties voor CMS zoals WordPress, Joomla en Drupal.
 4. Klantenservice: SiteGround staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, beschikbaar 24/7 via telefoon, live chat en tickets. Hun supportteam is zeer responsief en behulpzaam.

Extra’s

SiteGround biedt ook unieke functies zoals white-label hosting en client management (beschikbaar in het GoGeek-plan), evenals staging-omgevingen voor ontwikkelaars. Ze hebben datacenters op vier continenten, wat zorgt voor lage latencies en snelle laadtijden wereldwijd. Bovendien werken ze met 100% hernieuwbare energie, wat bijdraagt aan een duurzame hostingoplossing​.

SiteGround is een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare, snelle en veilige webhosting met uitstekende klantenservice en een breed scala aan functies.

9. Junda

Junda is een relatief nieuwe maar snel groeiende hostingprovider in Nederland. Ze bieden verschillende hostingoplossingen voor verschillende behoeften en budgetten.

Pakketten en Prijzen

Junda biedt zowel shared hosting als WordPress hosting aan, met prijzen vanaf €1,99 per maand. Wat opvalt is dat hun WordPress hosting even duur is als hun shared hosting, wat vrij uniek is in de markt. Dit betekent dat je kunt profiteren van de optimalisaties voor WordPress zonder extra kosten​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Junda maakt gebruik van de LiteSpeed WP Cache en QUIC Cloud CDN, wat zorgt voor extreem snelle laadtijden. Dit is vooral belangrijk voor de prestaties van je website en je positie in zoekmachines. Hun servers zijn gevestigd in Nederland, wat ideaal is voor websites die zich richten op Nederlandse en Belgische bezoekers​.
 2. Gebruiksvriendelijk Dashboard: Junda gebruikt cPanel, een van de populairste en gebruiksvriendelijkste dashboards. Dit maakt het eenvoudig om je website te beheren, e-mailadressen aan te maken, en back-ups te maken en te herstellen zonder technische kennis​.
 3. Beveiliging: Junda neemt beveiliging serieus. Ze bieden gratis SSL-certificaten bij al hun pakketten en maken automatisch back-ups van je volledige hostingpakket. De duur van de back-ups hangt af van het gekozen pakket, variërend van 2 tot 14 dagen​.
 4. E-mail Hosting: Een groot voordeel van Junda is dat ze onbeperkte e-mailadressen aanbieden bij elk hostingpakket. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt voor het opzetten van professionele e-mailadressen voor je domein.

Klantenservice

Junda biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat voor nieuwe bezoekers en via ticketsysteem voor bestaande klanten. Hun klantenservice is bekend om zijn behulpzaamheid en snelle reactietijd, wat vooral handig is als je hulp nodig hebt bij technische problemen of vragen.

Extra’s

Een van de extra voordelen van Junda is dat ze volledig compatibel zijn met het nieuwste HTTP/3-protocol. Dit zorgt voor snellere laadtijden, betere transmissiesnelheden, en een stabielere verbinding. Bovendien bieden ze een gratis migratieservice aan, wat de overstap naar Junda eenvoudig en probleemloos maakt.

Junda is een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare, snelle, en betrouwbare webhosting in Nederland.

10. Mijn.host

Mijn.host biedt een scala aan flexibele en betrouwbare hostingoplossingen, ideaal voor zowel kleine als grote websites. Hun diensten zijn ontworpen om aan de diverse behoeften van gebruikers te voldoen, met een sterke nadruk op prestaties en klanttevredenheid.

Pakketten en Prijzen

Mijn.host biedt verschillende hostingpakketten aan met prijzen die beginnen bij €3,50 per maand. Dit maakt het een betaalbare optie voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. De pakketten omvatten een variëteit aan functies, waaronder gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en onbeperkte dataverkeeropties.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Mijn.host garandeert een hoge uptime van 100%, wat betekent dat je website vrijwel altijd online en toegankelijk is voor bezoekers. Hun infrastructuur is geoptimaliseerd voor snelle laadtijden, wat cruciaal is voor een goede gebruikerservaring en SEO-prestaties.
 2. Beveiliging: Veiligheid is een topprioriteit bij Mijn.host. Ze bieden geavanceerde beveiligingsmaatregelen, inclusief gratis SSL-certificaten en dagelijkse back-ups om je gegevens te beschermen.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Mijn.host maakt gebruik van een eenvoudig te navigeren controlepaneel, wat het beheren van je website gemakkelijk maakt, zelfs zonder technische kennis.
 4. Klantenservice: De klantenservice van Mijn.host staat bekend om zijn betrouwbaarheid en deskundigheid. Ze zijn beschikbaar om je te helpen met al je vragen en technische problemen.

Extra’s

Mijn.host biedt ook speciale aanbiedingen zoals gratis migratieservices, wat het overstappen van een andere hostingprovider naar Mijn.host eenvoudig maakt. Daarnaast hebben ze vaak promoties waarbij de eerste zes maanden gratis zijn voor nieuwe klanten, wat een aantrekkelijke optie kan zijn voor startende websites.

Mijn.host is een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare en betaalbare webhosting in Nederland, met een focus op snelheid, beveiliging en uitstekende klantenservice​

11. Cloud86

Cloud86 is een Nederlandse hostingprovider die bekend staat om zijn snelle, betrouwbare en betaalbare hostingoplossingen. Ze bieden een reeks hostingpakketten die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen, van kleine persoonlijke websites tot grote e-commerce platforms.

Pakketten en Prijzen

Cloud86 biedt verschillende hostingplannen, waaronder:

 1. Web Hosting:
  • Start: €1.95 per maand voor basisfuncties, ideaal voor kleine websites.
  • Medium: €2.95 per maand, biedt premium ondersteuning, onbeperkt verkeer, en tot 50 e-mailadressen.
  • Power: €5.95 per maand, biedt onbeperkt e-mailadressen en meer opslagruimte​.
 2. Managed WordPress Hosting:
  • Start: €7.95 per maand, ideaal voor nieuwe WordPress-sites.
  • Medium: €15.95 per maand, geschikt voor meerdere websites en zware plugins.
  • Power: €25.95 per maand, biedt tot 100 GB opslag en ondersteuning voor maximaal 10 sites​.
 3. Managed WooCommerce Hosting:
  • Start: €7.95 per maand voor nieuwe WooCommerce-winkels.
  • Medium: €15.95 per maand, geschikt voor snelgroeiende winkels.
  • Power: €25.95 per maand, ideaal voor grotere winkels met extra opslagbehoeften​.
 4. Managed VPS Hosting:
  • Start: €169.95 per maand.
  • Medium: €239.95 per maand.
  • Power: €359.95 per maand​.

Functies

 1. Snelheid en Uptime: Cloud86 gebruikt LiteSpeed servers en een QUIC.cloud CDN voor optimale laadtijden. Ze bieden een indrukwekkende uptime-garantie van 99.98%, wat betekent dat je website vrijwel altijd beschikbaar is.
 2. Beveiliging: Alle plannen omvatten gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals real-time malware scans en anti-spam systemen voor e-mailbeveiliging​.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Cloud86 gebruikt het Plesk controlepaneel, dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functionaliteiten voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Het bevat ook de WordPress Toolkit voor eenvoudig sitebeheer​.
 4. Klantenservice: Cloud86 biedt klantenondersteuning via telefoon en e-mail tijdens Nederlandse kantooruren. Hun supportteam staat bekend om zijn deskundigheid en snelle reactietijden​​.

Extra’s

Cloud86 biedt gratis website-migratie voor alle plannen, behalve het Start-plan. Ze ondersteunen ook geautomatiseerde WordPress-updates, één-klik staging omgevingen, en diverse cachingtechnologieën voor betere prestaties​.

Cloud86 is een uitstekende keuze voor zowel kleine als grote websites die op zoek zijn naar snelle, betrouwbare en betaalbare hosting in Nederland, met een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice.

Welke soorten hosting zijn er?

Er zijn verschillende soorten hosting beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

 • Shared hosting: Betaalbaar, maar je deelt serverbronnen met andere websites.
 • VPS hosting: Meer controle en resources dan shared hosting, maar minder dan dedicated hosting.
 • Dedicated hosting: Je hebt een hele server voor jezelf, wat zorgt voor maximale prestaties en controle.
 • Cloud hosting: Maakt gebruik van meerdere servers, biedt hoge betrouwbaarheid en schaalbaarheid.
 • Managed WordPress hosting: Geoptimaliseerd voor WordPress-sites, met specifieke functies en ondersteuning.

Waar aan herken je de snelste hosting provider?

Snelle hostingproviders bieden SSD-opslag, hoge uptime-garanties en geoptimaliseerde servers. Ze hebben ook goede CDN’s (Content Delivery Networks) en cachingtechnieken om laadtijden te minimaliseren. Lees reviews en test de snelheid van hostingproviders om de snelste optie te vinden.

Bevat goede en snelle webhosting een gratis SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen je website en je bezoekers. Veel goede hostingproviders bieden gratis SSL-certificaten aan, wat essentieel is voor beveiliging en SEO. Controleer altijd of een gratis SSL-certificaat is inbegrepen.

Hoe kies je zelf de beste hosting voor jouw website in 2024?

Volg deze stappen om de beste hosting te kiezen:

 1. Bepaal je behoeften: Hoeveel verkeer verwacht je? Welke functies heb je nodig?
 2. Vergelijk providers: Kijk naar snelheid, uptime, schijfruimte, dataverkeer, beveiliging, klantenservice en kosten.
 3. Lees reviews: Beoordelingen van andere gebruikers kunnen je helpen een weloverwogen keuze te maken.
 4. Test de snelheid: Veel providers bieden een proefperiode of geld-terug-garantie, zodat je de prestaties kunt testen.
 5. Maak een keuze: Kies de provider die het beste past bij je behoeften en budget.

Wat kost goede hosting?

De kosten van hosting variëren afhankelijk van het type en de provider. Shared hosting is meestal het goedkoopst, met prijzen vanaf enkele euro’s per maand. VPS en dedicated hosting zijn duurder, maar bieden betere prestaties. Cloud hosting en managed WordPress hosting zitten qua prijs vaak tussen shared en dedicated hosting in. Goede hosting hoeft niet duur te zijn, maar investeer in een betrouwbare provider om problemen te voorkomen.

Conclusie: Beste webhosting providers in 2024

Het kiezen van de juiste hostingprovider is cruciaal voor de prestaties en betrouwbaarheid van je website. Vergelijk de opties op basis van snelheid, schijfruimte, dataverkeer, beveiliging, klantenservice en kosten. De top 11 providers in Nederland voor 2024 bieden verschillende opties die passen bij diverse behoeften en budgetten. Neem de tijd om de beste keuze te maken en zorg ervoor dat je website altijd optimaal functioneert.